woensdag 17 februari 2010

Moodwall



De Moodwall is een 24 meter lange interactieve mediawand ter verbetering van de sociale veiligheid in een voetgangersviaduct in de Bijlmer in Amsterdam.

De Moodwall is geplaatst in een viaduct onder de Bijlmerdreef en reageert door een in de muur geïntegreerd sensor-systeem op voorbijgangers met gekleurd licht of bewegende beelden. De Moodwall is opgebouwd uit 2.500 LEDs die achter een geribbelde semi-transparante muur zijn geplaatst. De kleine bogen in de muur zorgen er niet alleen voor dat deze er mooier uitziet maar maakt hem ook minder kwetsbaar voor graffiti en verbetert de zichtbaarheid van het beeld.

Het bewegend beeld van de Moodwall en het interactieve iDOOH sensor-systeem is ontworpen en geproduceerd door Hans van Helden en Matthijs ten Berge (illuminate Outdoor Media) in samenwerking met visual interaction design kunstenaar Matthias Oostrik.

De Moodwall is ontworpen door Jasper Klinkhamer (Studio Klink) in samenwerking met Remco Wilcke (CUBE architects), die ook verantwoordelijk was voor de constructie en het LED systeem.

De muur heeft in 2009 de Dutch Design Award gewonnen voor Beste Product Openbare Ruimte.

Opdrachtgever: Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer
Financiers: Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, dIVV, ING Vastgoed, Ymere en de Dienst Gemeentebelastingen

Bron: illuminate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten