vrijdag 21 augustus 2009

Beeldschermen op Lowlands


Vandaag is in Biddinghuizen Lowlands begonnen. Natuurlijk staan daar op meerdere plekken grote schermen. Twee hiervan wil ik er uit lichten.

Ten eerste staat er op Lowlands een "bouwkeet" van het Stedelijk Museum. De Bouwkeet (zie foto's) is een mobiel paviljoen dat gebruikt wordt voor workshops, performances, lezingen, discussies en spreekuren. De keet reist normaal door Amsterdam en strijkt neer op pleinen en in parken in verschillende stadsdelen. Buurtbewoners kunnen binnenstappen voor een kop koffie, vragen stellen aan museummedewerkers, ideeën en gedachten achterlaten en actief meedoen aan het programma. De keet bevindt zich dit weekend voor één keer buiten Amsterdam. Bij die keet staat een groot scherm waar iedere nacht tijdens de "Silent Night" (tussen 24.00 en 3.oo uur) de beste videokunst van het Stedelijk te zien is.

Ten tweede heeft nrc.next een groot scherm neergezet in next.café. Drie dagen lang zullen op Lowlands experts, zoals oud minister van Defensie Joris Voorhoeve en acteur Waldermar Torenstra, de discussie aangaan met de bezoekers van Biddinghuizen over vijf speciaal voor het festival geselecteerde politieke thema’s. Wie het debat niet zelf aan wil gaan kan in het next.café terecht voor een koptelefoon en een groot scherm waarop het debat gevolgd kan worden.

Bronnen tekst: nrcnext.nl en stedelijkindestad.nl
Bronnen foto's: debouwkeet en chyara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten