vrijdag 27 augustus 2010

Geveltoerisme

In Dortmund was het afgelopen woensdag 25 augustus mogelijk al dansend virtueel een gebouw te beklimmen. Het MediaLab van de Hogeschool van Amsterdam verzorgde daar tijdens de E-Culture Fair een interactieve projectie op de U-Turm, een industrieel gebouw van een voormalige brouwerij.

Op de klanken van de fantastische muziek van Kid Simius dansten de dansers van Mine-Sports, en later ook bezoekers van het evenement, zich een weg over het gebouw. Door tijdens het dansen op één van de vier podia te springen, te bukken of naar links of rechts te bewegen, kunnen dansers zich van het ene naar het andere raam op het gebouw verplaatsen. Dansers zijn, behalve aan hun silhouet, te herkennen omdat ze op het gebouw de kleur hebben van het podium waar ze op staan. Als twee dansers in hetzelfde raam terechtkomen onstaat er een explosie van kleuren rond dat raam. Ondanks een paar druppels regen was het een geweldige avond.

De live muziek, de kleurige beelden van live dansende mensen en het enthousiaste publiek maakte de projectie tot een groot succes. Ik begreep dat de eerste uitnodigingen om de projectie elders te herhalen al binnen waren, en terecht!




U-turm project pre-release from MediaLAB Amsterdam on Vimeo.

Voor meer informatie kijk hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten