vrijdag 8 mei 2009

Interactieve kunst



DROPSTUFF.nl is een landelijk platform voor mediakunst en e-culture. Het laat zowel kunstwerken van professionele kunstenaars als kunstwerken van niet-professionals zien. Via de website www.dropstuff.nl kan iedereen video's, games en animaties uploaden.

De content wordt uitgezonden via een netwerk van DS_HOTSPOTS in musea, bibliotheken, scholen en op festivals. Vanaf deze zomer krijgt ook een aantal stations een DS_HOTSPOT. Verder is er een "glazen huis" met een scherm van 60 vierkante meter dat rondreist door Nederland.

In maart en april stond dit scherm in Eindhoven (zie bovenstaande foto). Op dit moment is het scherm op weg naar Venetië. Tijdens de 53ste Biënnale van Venetië, van 2 tot en met 7 juni, presenteert DROPSTUFF nieuwe, digitale kunstvormen in centrum van de stad.

DROPSTUFF.nl wil in Venetië de aandacht vestigen op een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, die op een directe manier het publiek benadert in de openbare ruimte. Door middel van SMS, bluetooth, touch screen en sensoren neemt het publiek aan de kunstwerken deel.

Bron foto: DROPSTUFF.nl op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten