donderdag 4 juni 2009

Futuristische abri's in het historische centrum van Florence


In 2010 zal het historische centrum van Florence verrijkt worden met stijlvolle futuristische bushokjes die de naam EyeStop dragen. Dat werd op 16 mei 2009 bekend gemaakt door Matteo Renzi van de provincie Florence. De EyeStop werd ontwikkeld door het SENSEable City Lab van MIT.

De EyeStop is slim straatmeubilair dat gebruik maakt van sensoren en dat interactieve diensten, community-informatie en entertainment biedt. De EyeStop verzamelt real-time informatie over de omgeving van de abri. Zo kunnen reizigers te weten komen wat de luchtkwaliteit is, hoe lang de volgende bus op zich laat wachten en wat de snelste route is naar een gewenste bestemming inclusief de huidige locatie van de voor deze route benodigde bussen. Reizigers kunnen interactie hebben met de EyeStop via touch screens, maar ook met hun mobiele telefoon.

De abri’s en informatiezuilen die in Florence worden geplaatst worden aangepast hun de omgeving. Dit is niet alleen om het zonnepaneel dat in iedere EyeStop geïntegreerd wordt zoveel mogelijk zon te laten vangen, maar ook om de reiziger zoveel mogelijk bescherming tegen verschillende weersomstandigheden te bieden.

Bronnen: onder andere DigitalSignageToday

1 opmerking: