zondag 28 juni 2009

Ontmoetingen in de openbare ruimte

Hoe kun je met behulp van beeldschermen in de openbare ruimte zorgen voor onverwachte ontmoetingen tussen mensen?

Dat was de vraag die Novay eind vorig jaar een aantal studenten van de HKU in Hilversum voorlegde. Eén van de concepten die de studenten verzonnen was een beeldscherm in de vorm van een spiegelende wand bij het type lopende banden dat je bijvoorbeeld op luchthavens of op metrostations tegenkomt.

Het scherm reageert met beelden zodra iemand op de lopende band stapt. De afbeeldingen hierboven laten bijvoorbeeld zien hoe er een duif op het hoofd van iemand die op de band stapt gaat zitten. Als deze persoon de duif wegjaagt gaat deze op het hoofd van de dichtstbijzijnde persoon zitten. Dit kan tot contact tussen de verschillende mensen op de band leiden.

Voor de gevallen waarin iemand alleen op de band staat bedachten de studenten een meisje dat op de leuning komt zitten en een interactief verhaal vertelt (zie afbeelding hieronder) met de lengte van een ritje op de lopende band.

Het concept is tot nu toe niet geïmplementeerd. Een scherm van een dergelijke lengte is momenteel een serieuze investering. Het businessmodel van een dergelijk scherm is waarschijnlijk lastig rond te krijgen zelfs als het ook gebruikt wordt voor advertenties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten