zondag 4 oktober 2009

Duurzaam buiten spelen


In opdracht van het in Amsterdam gevestigde ontwerpbureau Reggs heeft student Industrieel Product Ontwerpen Simon van Anken een duurzame speelobject ontworpen. Het speelobject is een interactief LED scherm met aanrakingsgevoelige sensoren, waarmee de spelers eenvoudige computerspellen kunnen spelen of digitaal kan worden getekend.

Energie voor het spel wordt opgewekt door middel van vier steppers met ingebouwde generatoren die rondom het scherm staan opgesteld. Hiermee is het speelobject geheel zelfvoorzienend in energieverbuik.
Taco Schmidt, design manager bij Reggs: ‘Op dit moment is de grootste concurrent van het buitenspelen de digitale wereld voor kinderen die binnenshuis via het internet wordt aangeboden. Om deze kinderen toch meer buiten te laten bewegen en plezier aan te bieden ontwikkelen we producten met een vergelijkbare interactieve interface maar dan voor de buitenruimte en door de spelers zelf van energie voorzien.’

Het duurzaam speelobject is ontworpen vanuit Reggs’ visie op product-ontwikkeling. Producten vertegenwoordigen meer dan alleen een economische waarde; producten kunnen een relevante maatschappelijke meerwaarde hebben op het gebied van bijvoorbeeld milieu- en energievraagstukken. Reggs is een ontwerpbureau dat samen met klanten en partners duurzame producten ontwikkelt. Jop Timmers, sr. design consultant bij Reggs : ‘We proberen kinderen en ook volwassenen bewust te maken van het feit dat energie inspanning kost en normaal gesproken opgewekt moet worden. We creëren dit bewustzijn door spelers zelf energie te laten genereren voor hun spel door te bewegen. Door steeds meer energie op te wekken kunnen weer andere spellen worden gespeeld.’

Reggs is op dit moment met diverse partijen in gesprek om het product verder te realiseren.

Het persbericht hierboven is integraal overgenomen van ontwerppers.nl.

Het bijzondere aan dit speelobject is dat het mensen van meerdere generaties uitnodigd mee te doen. Ouders krijgen lichaamsbeweging en komen in contact met anderen als ze hun kinderen helpen door stroom op te wekken voor de interactieve tafel.



Overige bronnen: idealize.nl en reggs.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten