maandag 7 september 2009

Impressie van het CASZUIDAS Urban Screen Festival

Dit weekend heb ik de tweede dag van het CASZUIDAS Urban Screen Festival bezocht. Het festival was geheel gewijd aan video(kunst) en film en speelde zich af rond het veertig vierkante meter grote beeldscherm dat permanent bij de noordelijke uitgang van station Amsterdam Zuid staat.

Het was een winderige zaterdag, met af en toe een bui. De plastic klapstoelen die de bezoekers konden gebruiken waaiden weg als er niemand op zat. Het aantal bezoekers hield niet over, ik schat zo'n zeventig mensen toen ik het festival zaterdag in de namiddag bezocht. Maar de kunst die op het scherm te zien was maakte veel goed. Hier volgt een impressie van een aantal van de werken die ik bekeken heb in de vorm van een serie korte fragmenten.

Standard Time van Mark Formanek: 70 timmermannen hebben 24 uur lang iedere minuut een "digitale" klok laten verspringen.



Kapitaal van Studio Smack: Deze video geeft een duidelijk beeld van de enorme hoeveelheid visuele stimuli waar we dagelijk aan blootgesteld worden.



Freude van Thomas Daschan: Een snelle stroom van visuele associaties gevormd door een opeenvolging van gedigitaliseerde beelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten