Spoorbeheerder ProRail en de NPS starten op dinsdag 15 september met proefuitzendingen van SpoorTV op de perrons van Leiden CS en een week later op Hilversum Noord, zo laat de NPS vandaag weten. SpoorTV biedt het laatste binnen- en buitenlandse nieuws, reisinformatie over bijvoorbeeld vertragingen en werkzaamheden, het weer, kunst & cultuur, evenementen en lokale geschiedenis. De uitzendingen duren 15 minuten en zijn zonder geluid. De blokken worden steeds herhaald en tweemaal daags ververst. Nieuws en reisinformatie worden continu geactualiseerd.
SpoorTV is een initiatief van ProRail, in samenwerking met de NPS, en is mede mogelijk gemaakt door de NOS en het Instituut voor Beeld Geluid. ProRail wil met SpoorTV het wachten op de trein veraangenamen en testen of SpoorTV bijdraagt aan een betere spreiding van reizigers op de perrons.
De NPS voert vanwege haar ruime aanbod op het gebied van kunst en cultuur, jeugd, informatie en geschiedenis de redactie van SpoorTV. NPS-directeur Joop Daalmeijer is blij met het nieuwe kanaal: “De NPS wil het publiek op alle mogelijke manieren bereiken en verrijken met haar programma’s. SpoorTV is een nieuw platform, dat bij een landelijke uitrol een groot bereik zal hebben. Onze betrokkenheid past dus goed bij onze missie en het is ook goed voor onze naamsbekendheid.”
De NOS levert 7 dagen per week, 24 uur per dag het laatste nieuws, sportnieuws en weerinformatie. In eerste instantie nog in de vorm van tekstberichten met foto's. Daarnaast loopt er permanent een ticker in beeld met de laatste Teletekst Headlines. Het nieuws van de NOS en ProRail wordt continue ververst, de rest van de inhoud tweemaal daags. Om de wachtende reiziger een zo interessant mogelijke uitzending te bieden, gaat ProRail ook samenwerken met musea, charitatieve instellingen, gemeenten en spoorpartners.
Proef
Op Leiden CS komen acht schermen te hangen op de perrons waar reizigers staan te wachten op de treinen naar Haarlem, Schiphol, Amsterdam en Den Haag. Op Hilversum Noord komt op beide perrons één scherm te hangen. De proef gaat drie maanden duren. Op basis van de uitkomsten wordt besloten of SpoorTV op meerdere stations in Nederland wordt ingevoerd. De proef wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en valt binnen het actieplan Groei op het Spoor, onderdeel Kwaliteitsverbetering Perrons.
Tekst integraal overgenomen van: www.publiekeomroep.nl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten