zaterdag 4 april 2009

Augmented reality


In februari 2009 ging in de Verenigde Staten de animatiefilm Coraline in première. De reclamecampagne was in één woord bijzonder. In zeven grote steden waaronder New York, Chicago, Miami en Los Angeles verschenen interactieve winkelruiten met beelden uit de film. Het is de eerste campagne met publieke schermen in de open lucht die gebruik maakt van vijf verschillende technologieën: audio, video, hologrammen, bewegingsgevoelige camera's en augmented reality.

Eén van de leukste concepten vind ik het volgende augmented reality concept. In de film komen karakters voor die in plaats van ogen knopen hebben. De software achter de projecties is in staat gezichten en ogen van voorbijgangers te herkennen. Door op de plaats van de ogen knopen te projecteren gaan de voorbijgangers lijken op de karakters uit Coraline.

Deze film van Inwindow Outdoor, het innovatieve outdoor advertising bedrijf dat achter deze campagne zit, geeft een beeld van de mogelijkheden en de impact van deze vorm van adverteren.

Een ander voorbeeld van een Amerikaans bedrijf dat interactieve oplossingen biedt voor bijvoorbeeld winkelgebieden, luchthaven en stations is Monster Media. Dit filmpje laat een aantal van de campagnes zien die door Monster Media verzorgd zijn. Let vooral op de interactieve advertentie op de luchthaven aan het einde van het filmpje. Hierin zit een aantal mensen op een bankje. Als een voorbijganger voor een van de mensen gaat staan staat deze op en laat deze een boodschap zien.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Mettina,

    Ik heb gisteren op de terugreis nog even op mijn gemak je blog bekeken. Het zijn inspirerende cases en je presenteert ze op een aantrekkelijke manier, dus een groot compliment daarvoor! Leuk ook om het bovenstaande verhaal, je vertelde er al over, hier vanmorgen terug te zien.

    Het was erg leuk om je te ontmoeten en we komen elkaar in de toekomst vast en zeker nog tegen.

    Groetjes,
    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Frank,

    Een compliment is altijd leuk. Maar een compliment van een van de eerste bloggers van Nederland op je blog... Dank je wel, ook voor het inspirerende verhaal dat je gisteren in Hengelo hield en hopelijk tot gauw.

    Groet,

    Mettina

    BeantwoordenVerwijderen