maandag 20 april 2009

Ultra short film festival: Art by Chance


In mei 2009 vindt er een wereldwijd filmfestival plaats: het Art by Chance Festival. Het bijzondere van dit festival is dat het met name op narrowcastingschermen plaatsvindt en niet in bioscopen. Tijdens het festival worden korte films van internationale filmmakers getoond. Tot 10 april konden inzendingen ingestuurd worden. Het gaat om ultra korte films van uiterlijk 30 seconden. Er zijn inzendingen binnengekomen uit maar liefst 37 landen.

In Nederland zullen gedurende twee weken in mei de filmpjes voor zover nu bekend alleen op de beeldschermen in de trams in Amsterdam te zien zijn. Ik hoop dat daar ook nog een aantal wat grotere schermen bij gaan komen, zoals de City Media schermen op metrostation Beurs in Rotterdam, het scherm op het Rembrandtplein in Amsterdam of het nieuwe scherm in Lelystad waar ik gisteren over schreef. De big screens in Groot-Brittannië van onder andere de BBC waar ik op 25 februari over schreef zijn ook onderdeel van het festival.

Ik vind dit een geweldig initiatief dat kwalitatief goede films, beoordeeld door een vakjury, voor een breed publiek toegankelijk zal maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten