vrijdag 17 april 2009

Interactie en user-generated content in Lelystad


Op 23 april wordt in Lelystad Streetcaster gelanceerd. Streetcaster gebruikt een scherm van 24 vierkante meter voor het uitzenden van onder andere nieuws, cultuur, live-evenementen en reclame. Maar er is ook plaats voor content van bewoners en er kunnen interactieve games gespeeld worden op het scherm.

Het Streetcaster-scherm is te vinden op het Stadhuisplein in Lelystad.

In maart zijn de eerste proefuitzendingen begonnen. Daarbij is aangetoond dat omwonenden overlast ondervonden. Met name het geluid was een probleem, ondanks het feit dat het geluid zo gericht is dat het vooral in de nabije omgeving van het scherm te horen is. In de testperiode is het geluid getest. Naar aanleiding daarvan is de juiste isolatie aangebracht en is het speakersysteem gefinetuned. Na de testperiode is er van geluidsoverlast geen sprake meer geweest.

Op 23 april vanaf 15.00 uur vindt met een presentatie in het stadhuis de lancering van Streetcaster plaats. Het programma en de site waar je je op kunt geven voor de presentatie zijn te vinden op de site van Immovator.

Bron afbeelding: still gebaseerd op een nieuwsitem van Omroep Flevoland over het scherm in Lelystad.

2 opmerkingen:

  1. Beste Mettina,
    We hebben elkaar laatst op het symposium in Trouw gesproken. Hoop dat je vanuit Novay een keer contact opneemt om te besspreken of je iets met ons scherm kunt.
    Wil wel alvast een anvulling geven op je blog: In de testperiode is ook het geluid getest, naar aanleiding daarvan is de juiste isolatie aangebracht en is het speakersysteem gefinetuned. Na de testperiode is er van geluidsoverlast geen sprake meer geweest. Dat deel van je blog kan dus in de verleden tijd....
    Groet!
    Hans Ter Burg
    Streetcaster BV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Hans,

    Dank je wel voor de informatie. Ik heb het inmiddels verwerkt.

    Ik ben inderdaad met iets bezig dat waarschijnlijk geschikt is voor jullie scherm. Je hoort meer van me zodra ik er iets verder mee ben.

    Hartelijke groet,

    Mettina

    BeantwoordenVerwijderen