zondag 1 maart 2009

Obama in Utrecht

Op 20 januari 2009 hebben honderden mensen op station Utrecht live gekeken naar een historisch moment. Het was de dag van de inauguratie van Barack Obama, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. De inauguratie was te zien op het grote scherm in de hal van station Utrecht Centraal.

Waarschijnlijk keken veel mensen op dit moment thuis of op hun werk naar de televisie. Ik ben benieuwd of het grote scherm en de aanwezigheid van de vele andere mensen een extra bijzondere herinnering aan dit typische "waar-was-jij-toen...?"-moment oplevert voor de mensen die op station Utrecht gekeken hebben naar de inauguratie van Obama.

In Nederland werd de uitzending met 30 seconden vertraagd, waardoor zij ondertiteld kon worden. Deze ondertiteling zorgde ervoor dat de inauguratie goed te volgen was in de stationshal.

In mijn bericht van 27 februari had ik het over de gebrekkige betrokkenheid van voorbijgangers bij schermen in de openbare ruimte. Ik gaf aan dat het bieden van interactiemogelijkheden met het scherm de betrokkenheid waarschijnlijk zal verhogen.

Een andere mogelijkheid om betrokkenheid te verhogen blijkt, niet geheel onverwacht, het live uitzenden van bijzonder gebeurtenissen te zijn. CBS Outdoor, de exploitant van het scherm op station Utrecht, heeft al eerder geëxperimenteerd met het uitzenden van het EK voetbal en de Tour de France in de openbare ruimte. Ook dit bleek een succes.

Bron: Website CBS Outdoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten